БЛОГ

Функционирањето на модерните паметни телефони прави се потешко вработените да се исклучат од електронските сервиси за комуникација по завршување на работното време, како и во текот на викендите,

...

Четврток и петок се прогласени за денови на жалост, по трагичната сообраќајна несреќа на патот Скопје-Тетово во која животот го загубија 14 луѓе, а над 30 се повредени, од кои дел се во критична

...

Каков е амбиентот за младите во Македонија за водење на бизнис, учествувајте во истражувањето и дадете го вашиот придонес во анкетата чија цел има да постави јасни периметри за објективните

...

Јавно-приватното партнерство е заедничко вложување помеѓу владините служби како јавен партнер и приватните бизниси. Доколку пред вас претстои можност да започнете проект преку моделот на

...

Во интервју со Љубомир Димовски директор на Епи Центар Интернационал, разговараме за листите за проверка на усогласеноста на компаниите со законските прописи и барања. Овие check листи се

...

Кога го проширувате вашиот тим и давате шанси на нови вработени, не секогаш стекнатото искуство и преголемата доверба на кандидатите може да биде продуктивно или гаранција дека истите ќе

...

Со стартот на новата година имате доволно време да креирате квалитетен бизнис план и да ги реализирате идеите за нов стартап кој би го активирале на домашно или глобално ниво. Спојот на

...

Семинарот за финансиско управување за корисниците на проекти во рамки на Интерег ИПА програмата за прекугранична соработка со Грција 2014-2020 успешно се спроведе во четири региони во Република

...

Лука Булатовиќ, сопственик на црногорската туристичката агенција „Експлорер“ беше еден од учесниците на Форумот за стратешки развој на туризмот на кој истакна

...

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски во интервју за агрегатниот портал Бизнис регулатива вели дека инспекцискиот надзор треба да биде најпрво едукативен и да се

...

Терминот „консултант“ со бришењето на границите меѓу опфатот на различни видови на професии создаде простор за се поголем број на советници да се нарекуваат себеси консултанти и да нудат

...

Веќе трета година Македонија нема донесено стратегија за туризмот која се уште е во нацрт верзија. Без јасна насока како да се обезбеди развој на секторот не може да се решат актуелните проблеми

...

На Форумот за стратешки развој на туризмот кој се одржа во Охрид учесниците во расправата истакнаа повеќе причини зошто оваа стопанска гранка во Македонија не бележи

...

Директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Јован Деспотовски во интервју за агрегатниот портал Бизнис регулатива вели дека има посебна програма за поддршка на младите претприемачи со

...

Да може да ја предвидите економската состојба за следната година можеби е еднакво тешко како и да ги погодите седумте броеви на лото игрите. Сепак, развојот кој го

...

Секој бизнис има свои, посебни карактеристики и начини на работење. Меѓутоа, различниот делокруг на работа исто така

...

Доколку сакате вашиот бизнис да бележи успеси и да бидете пред конкуренцијата, важно е да повремено да имате

...

Секој бизнис од своето основање има неколку обврски а меѓу најважните е законското работење согласно најновите

...

Со цел да се постигнат позитивни резултати преку ангажирање на консултантска компанија исклучително е важно да се

...

Работењето самостојно иако корисно, често има свои негативни страни. На пример, еден бизнис функционира целосно

...
© Copyright Auston, All Rights Reserved. Designed by EPI CENTAR International

Please publish modules in offcanvas position.